Tuntiselosteet

Tuntiselosteet:

Bodyattack: Sporttinen ja atleettinen treenimuoto, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä. Yksinkertaisia liikesarjoja, joista puristetaan kaikki teho irti. Juoksukengät mukaan! (LesMills)

Bodybalance: Yhdistelmä joogaa, tai chi:tä ja pilatesta. Autaa rauhoittumaan ja keskittymään. Core-tunti, jossa keskivartalon lihaksistoa kehitetään rauhalliseen tahtiin hengitystekniikkaan keskittyen. Tunnin päämääränä on kehon ja mielen harmonia. (LesMills)

Bodycombat: Tunti täynnä voimaa ja energiaa. Tekniikoita eri taistelulajeista kuten karate, taekwondo, capoeira ja muay thai. Vauhdikkaalla tunnilla syke pysyy korkealla lyönnein, potkuin ja sekä että. (LesMills)

Bodypump: Kehoa vahvistavaa voimaharjoittelua levytankojen ja käsipainojen avulla. Treenaamme suurimpia lihasryhmiä. Itsesäädettävien painojen vuoksi tunnille voi osallistua kuntotasosta riippumatta sekä kokeneemmat että vasta alkajat. (LesMills)

Bodystep: Askel, askel, hyppy… no ei sentään, mutta melkein! Steppilautaa apuna käyttäen saadaan perusaskelluksestakin kaikki teho irti. Tähän kun yhdistetään vielä yleiskunnon nostaminen, tasapainon kehittäminen, energian tehokas kulutus ja tarkkaan mietityt koreografiat, ei ole enää mitään syytä olla osallistumatta tälle tunnille! (LesMills)

Circuit/Kuntopiiri: Hyvin helppo, mutta tehokas treeni jumppasalissa. Kuntopiiri muodostuu useammasta eri pisteestä, jossa kussakin treenataan omaa liikettään joko apuvälineiden kanssa tai ilman. Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille, koska voit treenata omaan tahtiisi.

Fit: 20min helppoja perusaskeleita. Yksinkertainen, mutta tehokas lihaskunto-osuus ja venyttely. Perusjumppa, joka sopii mainiosti aloittelijoille.

Fitpole Open: Tunnilla harjoitellaan tankotanssitangoilla tankotanssi- ja tolppa-akrobatia tekniikoita sekä tehdään kehonhallintaa, voimaa ja venyvyyttä lisääviä harjoituksia. Open-tunnilla sekä aloittelevat että edistyneemmätkin harjoittelevat samaan aikaan. Huom! Lyhyet shortsit päälle!

Functional training: Toiminnallinen lihaskuntotunti, jossa harjoitetaan monipuolisesti ja kattavasti koko kehon lihaksia.  Tunnin tehokkuus perustuu liikkeisiin, joilla pyritään kehittämään useampaa lihasta yhtäaikaa. Apuvälineinä käytetään sekä oman kehon painoa että erilaisia välineitä. Lihaskunnon lisäksi tunnilla kehität erityisesti myös kehonhallintaa.

GRIT Cardio: 30 minuutin tehotreeni, jossa kaikki liikkeet tehdään oman kehon painolla ilman välineitä. Treeni nostattaa erityisesti aerobista kuntoa ja energiankulutusta. Hiki virtaa takuu varmasti ja sykkeet nousevat korkealle!  (LesMills)

GRIT Strenght: 30 minuuttia ja se on siinä! Korkean intensiteetin HIIT-treeni, yhdistettynä mahtavaan musiikkiin, tuttuihin perusliikkeisiin ja motivoivaan ohjaajaan, takaavat sinulle kunnon treenin kiireisenäkin päivänä! HIIT-treeni vaikuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaan ja sillä on tutkitusti myös muita positiivisia terveysvaikutuksia. Välineinä käytetään kehonpainon lisäksi levytankoja ja -kiekkoja. Ei koreografiaa. Lämmittele etukäteen!

Kehonhuolto: Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

Kehonhuoltoa rullalla: Kehonhuoltoa rullalla -tunnille osallistujat tuovat oman rullan mukanaan. Tunnilla käsitellään kehoa rullan avulla, jolloin mm.lihakset saavat hierontaa ja lihaskalvot saavat nesteytystä.  Tunnilla tehdään rullausten lomassa jonkun verran liikkuvuusliikeitä sekä venytyksiä erilaisia tekniikoita hyödyntäen, monissa rullaa käytetään apuna. Kaikissa liikkeissä huomioidaan kehon oikeat linjaukset, joten lapatuki ja keskivartalon syvien lihasten käyttö tulevat tutuksi. Tunti siis myös vahvistaa kehoa!  Tälle tunnille juomapullo mukaan, koska lihasten/lihaskalvojen käsittely rullalla vaatii myös erityistä huomioita kehon nesteyttämisessä. Jos et vielä omista rullaa, voit kysyä sopivaa vaihtoehtoa ohjaajalta. Tunnilla tehtäviin harjoituksiin riittää lyhyempi rulla 45 cm, mutta mikäli säilytystilat antavat myöten, on pidempi rulla 90 cm monipuolisempi väline.

Keskivartalo: Puolen tunnin tehokas lihaskuntotreeni keskivartalon seudulle. Lämmittele etukäteen, sillä tämä tunti on täyttä asiaa.

Kiertoharjoittelu: Treenaaminen kuntosalilaitteilla ei ole koskaan enää tylsää! Kiertoharjoittelusalissa ohjattavalla tunnilla aloittelijatkin pääsevät lihaskuntoharjoittelun makuun, kun tiivis porukka ja innostava ohjaaja kannustavat eteenpäin.

Kuntotanssi: Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen, mm. Rock’n’Roll, disco, hiphop, jazz ja baletti. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreokrafioiden vuoksi. Lopuksi palauttavat venytykset.

Niska-selkä-hartia/Keppijumppa: Niska, selkä ja hartiat kiittävät! Yksinkertaisen lämmittelyn jälkeen pitkiä, avaavia liikesarjoja. Voimatangolla saat lisävastusta tavan keppijumppaan. Ei hyppyjä, ei koreografiaa.

Muksujumppa: 4 ikävuodesta alkaen voit tuoda pienokaisetkin jumppaamaan. Ilmoita lapsi vastaanoton kansioon.

Pilates: Rauhallinen harjoitus, joka voimistaa koko kehoa tasapuolisesti. Sulavalinjaiset liikkeet kehittävät notkeutta, yleiskuntoa ja jäntevyyttä. Sopii erityisesti selkävaivaisille, ikääntyville ja kuntoutujille, sillä tunnilla voimistetaan kehoa kannattavia tukilihaksia.

Perfect body: Lihaskuntopattereiden välissä teemme sykkeennostoja. Pärjäät perusaskelilla. Hauska tapa saada täydellinen vartalo. Tunti on erittäin tehokas.

Sh’bam: LesMills-tuoteperheen toinen tanssillinen tunti niille, jotka haluavat tanssia itsensä kuntoon ja samalla nauttia viimeisimpien listahittien tuomasta fiiliksestä. Tunti kehittää mielialan lisäksi liikkuvuutta ja kestävyyttä. (LesMills)

Syvävenyttely/Venyttely: Lisää liikkuvuutta venytyksillä. Vähennä rasitusvammoja ja palaudu nopeammin. Syvävenyttelyssä teemme pitkäkestoisia venytyksiä, tavallisessa venyttelyssä 30-60 sekuntia. Keskitymme asennoon hallintaan ja hengitystekniikkaan.

Tabata: Tabata-tunti perustuu korkeaan intensiteettiin: tehokkaita lihaskuntorypistyksiä lyhyillä lepojaksoilla, lihas väsyy ja syke nousee korkealle.  Intervallitunnilla sydän- ja verenkiertoelimistö saavat ärsykettä ja kestävyyskunto kohoaa. Rasvanpoltto tehostuu myös treenin jälkeisessä lepotilassa.

Tehopeppu/Tehovatsapakara: Nimi kertoo jo kaiken. Tehotreeniä pakaroille ja vatsan seudulle. Ei askelkuvioita.

Vatsapakara: Korsetti ja alakerta kuntoon! Perusaskeleista rakennettu aerobinen osuus, jonka jälkeen lihaskuntoa ala- ja keskivartalon lihaksille.

Vyötärön metsästys: Keskivartalon lihasten kehittämin on tunnin kiintopiste. Tunnilla tehdään erilaisia tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä, joissa huomioidaan syvien lihasten eli selkärangan tukilihasten aktivointi. Tunti kehittää keskivartalon voimaa ja hallintaa, sekä koko kehon ryhtiä, koordinaatiota ja tasapainoa. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Vesijumppa: Kuin huomaamatta saat hien pintaan omassa vesijumppa-altaassamme. Vesi antaa armoa nivelille, mutta ei lihaksille! Sopii kaiken ikäisille ja kokoisille jumppaajille.

Voimapallojumppa/Kahvakuula: Huipputehokas, tasapainoa ja vartalon hallintaa kehittävä jumppa voimapallon tai kahvakuulan kanssa. Valitse pallosi/kuulasi paino oman kunnon mukaan.

Zumba/Zumba Toning: Maailmanlaajuinen menestystunti Zumba vetää puoleensa rytmiä veressään kantavia tanssin ystäviä. Toning-tunnilla lisähaastetta tuovat marakasseja muistuttavat kevyet käsipainot.

SISÄPYÖRÄILY/CROSSING:

Start: 30min pituinen aloittelijoille suunnattu tunti, jossa opetellaan säädöt, perustekniikat ja tutustutaan lajiin. Sopii myös palauttavaksi harjoitukseksi.

Taso 1: 45min kestävä harjoitus peruskestävyysalueella, jossa työ- ja palautusosuudet vuorottelevat. Sisäpyöräilyssä keskitymme istuen tehtäviin tekniikoihin, crossingissa teemme helpohkoja työosuuksia.

Taso 2: 45-55 min kestävä tunti perustekniikat hallitsevalle. Tunnilla kuljemme peruskestävyys- ja vauhtikestävyysalueilla. Sopii hyvin aerobiseksi perustreeniksi.

Taso 3: 55-60min treeni-iloa vauhtikestävyysalueella. Aerobinen osuus tunnilla 35-40 min. Tuntia ei suositella aloittelijoille.

Spin+Body/Crossing+Body: Aerobisen pyöräily- tai crossing-osuuden jälkeen teemme lihaskunto-osuuden koko vartalolle, painotus ylä- ja keskivartalossa.

IskelmäSpinning: Pyöräilytunti iskelmämusiikin ystäville. Mukaan mahtuu toisinaan myös suomipoppia ja ulkolaista iskelmää. Tunnilla liikutaan vauhti- ja peruskestävyysalueilla ja tunti on tasoltaan 1-2. Myös vähemmän polkeneet voivat rohkeasti tulla mukaan.

IskelmäCrossing: IskelmäSpinningin tapaan tuntia tahdittaa iskelmähitit. Tunti on tasoltaan 2, mutta tunnin alussa opastetaan tarvittaessa myös crossarin käyttöön.

VIRTUAALITUNNIT:

LESMILLS: Bodypump, Bodycombat, Bodybalance ja Sh’bam, normaalit tuntikuvaukset vastaavat myös virtuaalitunneilla. Normaaliohjelma 55min, Express-ohjelma 30min.

Bootcamp: Kaipaatko haastetta ja tuloksia? Bootcamp-tunnilla piiskaat kroppaasi koviin suorituksiin perusliikkeitä suorittaen. Kerta kerran jälkeen saat liikkeistä ja itsestäsi aina vaan enemmän irti. 45 minuuttia täyttä treeniä!

Core: Keskivartaloa ja kehonhallintaa, niistä on 50 minuuttiset Core-tunnit tehty. Tule oppimaan, kuinka kannat vartaloasi ryhdikkäästi, kehität tasapainoa sekä kehon yleistä hallintaa. Keskivartalon pinnallisten ja syvien lihasten harjoittaminen on suositeltavaa kaiken ikäisille miehille ja naisille kuntotasosta riippumatta.

Core Abs: Tehokas 30min kehonhallintatreeni keskittyy perustuntia haastavempiin keskivartaloliikkeisiin. Tällä tunnilla todella haastat vatsalihaksesi.

Fever: Tsa-tsa-tsaa… Helppo ja hauska tanssitunti sopii niin parkettien tähdille kuin yökerhojen viilettäjillekin. Tanssin huumaan pääset mm. musikaaliteemojen, discon, afron, lattareiden ja jazzin tahdeissa. Ei laiteta vain jalalla, vaan koko kropalla koreaksi! Fever-tunnin pituus on 45 minuuttia.

Kahvakuula: 45 min kahvakuulatunnilla koko kehoa treenataan monipuolisesti kehonhallinnasta liikkuvuuteen ja voimaan.

Kuntojumppa: Helppo perusjumppa kaikenikäisille ja -kokoisille naisille että miehille. Tunti koostuu helppoista askeleista eikä sisällä lainkaan hyppyjä. 30 min kestävällä tunnilla jokainen voi tehdä liikkeet omaan tahtiinsa.

Power Body: Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntosarjoja painoilla ja levytangoilla, väliin ihania sykkeennostoja. 45min kestävällä tunnilla hiki lentää!

Rentoutus: Anna aikaa itsellesi ja piipahda 30 min rentoutustunnilla. Tunnin jälkeen sekä keho että mieli ovat virkistyneet, mutta levolliset.

Venyttely: Koko kehon kattava lihashuoltotunti, jossa yhdistellään pitkiä- ja keskipitkiä venytyksiä. 30 min venyttely-tunti sopii hyvin palauttavaksi ja rentouttavaksi harjoitteeksi.

Yoga Flow: Kehon voimaa ja hallintaa, sekä mielen ja kehon yhteistyötä tehostava tunti. Rauhallisen tunnin haastavuus on eri asentojen ylläpitäminen ja niiden vaihtaminen sulavasti toiseen. Tunnilla tehostat sekä syviä- että pinnallisia lihaksia ja jokaisen harjoituskerran jälkeen tietoisuus omasta kehostasi kasvaa. Tunti on kestoltaan 45 min.

Virtuaalispinning: Virtuaalispinningin tasoluokitukset ovat samat, kuin ohjatuillakin tunneilla – 1, 2 ja 3. Tällä hetkellä valikoimassa on tarjolla 2 ja 3 tasojen tunteja. Tunnit ovat kestoltaan 45-55 minuuttisia ja kalenterista löytyy sekä suomen että englannin (ENG) kielisiä ohjelmia. Virtuaaliohjaaja johdattaa sinut polkemaan ympäri Eurooppaa mm. Alppimaisemiin.