Ryhmäliikunta

Riihimäen Hyvä Kunnosta löydät alueen monipuolisimman ryhmäliikuntatarjonnan. Kalenteristamme löydät rauhallisia sekä vauhdikkaita tunteja, lihaskuntotunteja sekä vesijumppaa jokaiseen makuun. Virtuaalitunneille pääset aamusta iltaan.

Joulukuun aikataulu (alla) astuu voimaan 1.12.2020:

Muutoksia ryhmäliikunnassa:

VARAUSKIRJA Tästä linkistä pääset luomaan tunnukset varauskirjaan ja varaamaan tunteja.

Tuntivaraukset ja peruutukset onnistuvat myös soittamalla tai tekstiviestillä vastaanottoon 040 709 2288. Vastaanotto on avoinna ma-pe  klo 10-18.

Siirrymme joulunajan aikatauluun 1.12.2020. Omien tuntiemme lisäksi käytössäsi ovat myös Locomotionin tunnit. Tuntivaraukset Locossa ohjattaville tunneille viikko ennen https://locomotion.kulkuriaccess.fi/php

MA ja LA Sisäpyöräilyt Locomotionin spinningtilan remontin vuoksi kalenteristamme löytyy nyt kaksi  Locolta siirtyvää tuntia ja ohjaajaa. Ma 30.11. lähtien klo 17:30 Hennan Mäki-tunti ja lauantaina 12.12. sekä 19.12. Matin Intervalli klo 10:00.

MA 28.12. Sisäpyöräily Mäki ohjataan poikkeuksellisesti klo 18:15-19:00

1.1.2021 alkaen toimintamme jatkuu uudistuvassa Locomotionissa. Tutustu vuoden vaihteen ja kevätkauden ryhmäliikuntoihin osoitteessa https://www.locomotion.fi/palvelut/ryhmaliikunta/

 Jumppaaja. Varaathan mukaasi tunneille oman pyyhkeen, jolla saat jumppamaton suojattua. Jos kotoa löytyy oma matto, voit käyttää myös sitä. Käytämme tunneilla välineitä harkiten, jotta hygieniatasoa saadaan ylläpidettyä. Mikäli tuntinimikkeitä joudutaan muuttamaan, ilmoitamme siitä erikseen.

ONLINE-TUNNIT 1.10.2020 ALKAEN Striimattavat ryhmäliikunnat keskitetään 1.10.2020 alkaen Fit Kunto Villatehtaalle ja Fit Hyrylään. Lue lisää täältä.

Aktiivisilla asiakkaillamme on käytössä nyt myös CMS virtuaalijumpat kotitreenejä varten.

VIRTUAALITUNNIT Virtuaalipyöräilyssä voit itse valita haluamasi treenin salille tullessasi. Salin 2 virtuaalijumpat 1.9.2020 lähtien

Ryhmäliikunnan varauskirjan ohjeet ja säännöt

Ohjaajamuutokset:

 SU 27.12. Bodycombatin ohjaa Soile

_______________________________________________________

Lapsiparkki avoinna 1.12.2020 lähtien:

MAANANTAI  9-12.00 ja 17.10-20.10,    TIISTAI 17-19.45,    KESKIVIIKKO  17.50-19.50,    TORSTAI 9.10-11.15 ja 17.10-19.25
PERJANTAI 
9-11.05,     SUNNUNTAI  9-11.15

_______________________________________________________

TUNTISELOSTEET:

Body: Lihaskuntotunti, jossa yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen tehdään liikkeitä niin oman kehon painolla kuin eri välineitä käyttäen mm. painotanko, käsipainot, kahvakuula, step-lauta, kuminauha, jättipallo. Lyhyet aerobiset osuudet saattavat vuorotella lihaskunto-osuuden kanssa.

Bodyattack: Sporttinen ja atleettinen treenimuoto, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä. Yksinkertaisia liikesarjoja, joista puristetaan kaikki teho irti. Juoksukengät mukaan! (LesMills)

Bodybalance: Yhdistelmä joogaa, tai chi:tä ja pilatesta. Autaa rauhoittumaan ja keskittymään. Core-tunti, jossa keskivartalon lihaksistoa kehitetään rauhalliseen tahtiin hengitystekniikkaan keskittyen. Tunnin päämääränä on kehon ja mielen harmonia. (LesMills)

Bodycombat: Tunti täynnä voimaa ja energiaa. Tekniikoita eri taistelulajeista kuten karate, taekwondo, capoeira ja muay thai. Vauhdikkaalla tunnilla syke pysyy korkealla lyönnein, potkuin ja sekä että. (LesMills)

Bodypump: Kehoa vahvistavaa voimaharjoittelua levytankojen ja käsipainojen avulla. Treenaamme suurimpia lihasryhmiä. Itsesäädettävien painojen vuoksi tunnille voi osallistua kuntotasosta riippumatta sekä kokeneemmat että vasta alkajat. (LesMills)

Bodystep: Askel, askel, hyppy… no ei sentään, mutta melkein! Steppilautaa apuna käyttäen saadaan perusaskelluksestakin kaikki teho irti. Tähän kun yhdistetään vielä yleiskunnon nostaminen, tasapainon kehittäminen, energian tehokas kulutus ja tarkkaan mietityt koreografiat, ei ole enää mitään syytä olla osallistumatta tälle tunnille! (LesMills)

Hiit: Kovatehoinen intervallitreeni 40 minuutissa, jossa välineinä käytetään sekä kehonpainoa että peruslihaskuntovälineitä. Tunnin aikana vuorottelevat intensiiviset työosuudet ja lyhyet palautusjaksot. Hiit-harjoittelu parantaa hapenottokykyä ja tehostaa rasvanpolttoa. Tunnille osallistuttaessa sinun tulee olla tehtynä lämmittelyt jo etukäteen ja sinulla tulee olla hyvä peruskunto pohjalla. Tunti ei sovellu aloittelijoille.

Kahvakuula: Huipputehokas, tasapainoa ja vartalon hallintaa kehittävä jumppa  kahvakuulan kanssa. Valitse kuulasi paino oman kunnon mukaan.

Kehonhuolto: Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

Kehonpainotreeni: Tehokas lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään pelkästään omaa kehoa. Monipuolinen liikepankki takaa sen, että koko keho tekee töitä eikä yksikään lihas pääse pälkähästä tunnin aikana. Tunti soveltuu hyvin niin vasta-alkajille, kuin enemmänkin treenanneille, sillä liikkeet suoritetaan omaa kehoa ja lihaksistoa kuunnellen.

Kiertoharjoittelu: Treenaaminen kuntosalilaitteilla ei ole koskaan enää tylsää! Kiertoharjoittelusalissa ohjattavalla tunnilla aloittelijatkin pääsevät lihaskuntoharjoittelun makuun, kun tiivis porukka ja innostava ohjaaja kannustavat eteenpäin.

Kuntopiiri: Myös Circuit- tuntina tunnettu tehokas ja monipuolinen tunti kaiken kuntoisille! Tunnilla tehdään sekä lihaskunto- että aerobisia liikkeitä paikkaharjoituksena, erilaisia välineitä apuna käyttäen. Jokainen ohjaaja tuo tunnille mukaan oman lisämausteensa. Tunnille mahtuvat sekaan niin vasta-alkajat, kuin tehotreenaajatkin.

Kuntotanssi: Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen, mm. Rock’n’Roll, disco, hiphop, jazz ja baletti. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreokrafioiden vuoksi. Lopuksi palauttavat venytykset.

Niska-selkä-hartia/Keppijumppa: Niska, selkä ja hartiat kiittävät! Yksinkertaisen lämmittelyn jälkeen pitkiä, avaavia liikesarjoja. Voimatangolla saat lisävastusta tavan keppijumppaan. Ei hyppyjä, ei koreografiaa.

Muksujumppa: 4 ikävuodesta alkaen voit tuoda pienokaisetkin jumppaamaan. Ilmoita lapsi vastaanoton kansioon.

Muokkaus: Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 10 minuutin aerobinen osuus sisältäen helppoja askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Pallojumppa: Ilmatäytteisen jumppapallon kanssa tehty treeni on tehokas kehonhallintaa ja koordinaatiokykyä kehittävä treeni. Pallon päällä suoritettavat liikkeet haastavat sinut aktivoimaan syvät keskivartalon tukilihakset ja kontrolloimaan asentoa hallitusti.  Koko kehon kattava treeni parantaa myös liikkuvuutta ja tasapainoa.

Perfect body: Lihaskuntopattereiden välissä teemme sykkeennostoja. Pärjäät perusaskelilla. Hauska tapa saada täydellinen vartalo. Tunti on erittäin tehokas.

Pilates: Pilates on Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttämään kehoa kokonaisuutena. Pilates-tunnilla liikkeitä tehdään eri lähtöasennoista kuten seisten, istuen, nelinkontin ja makuuasennoissa. Pilates vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Pilates myös parantaa hengitystekniikkaa ja kehotietoisuutta. Menetelmän avulla voi harjoittaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden.

Vatsapakara: Korsetti ja alakerta kuntoon! Perusaskeleista rakennettu aerobinen osuus, jonka jälkeen lihaskuntoa ala- ja keskivartalon lihaksille.

Venyttely: Venyttely on lihashuollon kulmakivi ja sen tulisi kuulua jokaisen kuntoilijan viikkorytmiin riippumatta kuntotasosta tai harrastamista lajeista. Ohjatulla tunnilla opit suorittamaan liikkeet hallitusti oikeaa tekniikkaa noudattaen. Tunnilla tehdään monipuolisia harjoituksia, joita säännöllisesti suorittamalla ehkäistään lihaskireyksiä ja loukkaantumisriskiä.

Vesijumppa: Kuin huomaamatta saat hien pintaan omassa vesijumppa-altaassamme. Vesi antaa armoa nivelille, mutta ei lihaksille! Sopii kaiken ikäisille ja kokoisille jumppaajille.

Vyötärön metsästys: Keskivartalon lihasten kehittämin on tunnin kiintopiste. Tunnilla tehdään erilaisia tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä, joissa huomioidaan syvien lihasten eli selkärangan tukilihasten aktivointi. Tunti kehittää keskivartalon voimaa ja hallintaa, sekä koko kehon ryhtiä, koordinaatiota ja tasapainoa. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Zumba: Maailmanlaajuinen menestystunti Zumba vetää puoleensa rytmiä veressään kantavia tanssin ystäviä. Maailmanlaajuinen menestystunti Zumba vetää puoleensa rytmiä veressään kantavia tanssin ystäviä. Zumba on tehokas, hauska ja mukaansatempaava laji ja sen tärkein ajatus on yhdistää liikunnan ilo ja liikkeiden helppous kehoa hoitaen ja mieltä virkistäen. Treeneissä lattaribiitit ja kansainväliset rytmit vievät arjen huolet mennessään. Treenaat merenguen, salsan, reggaetonin, cumbian, quebraditan, calypson ja hip hopin tahtiin.

SISÄPYÖRÄILY JA CROSSING:

Kevyt 30: Puolituntisen sisäpyöräilytunnin voit suorittaa ennen varsinaista treeniä hyvänä alkulämmittelynä, treenin jälkeen palauttavana jäähdyttelynä tai vastusta säätämällä myös tehokkaampanakin polkaisuna. Aloittelijalle hyvä ensitunti.

Peruskestävyys: Peruskestävyystreeni on kaiken pohja ja perusta. Työosuudet suoritetaan peruskestävyyden sykerajoilla (60-70%/max), ”pitää pystyä puhumaan”. Tunti soveltuu kuntoilijan peruskunnon kohottamiseen ja kokeneemmalle pyöräilijälle kevyempänä, palauttavana tuntina. Aloitteleva pyöräilijä oppii tunnilla pyörän säädöt ja sisäpyöräilyn tekniikan.

Vauhtikestävyys: Tunti sisältää työosuuksia sekä perus- että vauhtikestävyysalueella (60-70%/max – 70-85%/max). Vauhtikestävyysalueelle noustessa kehitetään aerobista kestävyyttä, jolloin hengitys- ja verenkiertoelimistö vahvistuvat ja suorituskyky kasvaa. Tunti sopii kohtalaisen peruskunnon omaavalle tehokkaampana hikitreeninä ja aktiiviliikkujalle hyvänä perustreeninä.

VauhtikestävyysMix: Tunnin pääpaino on vauhtikestävyysalueella, mutta myös maksimisykeraja (85%/max) voidaan hetkellisesti ylittää. Vauhti- ja maksimikestävyysalueen rajalla sijoittuvalla tunnilla pyritään nostamaan aerobisen harjoitustason ylärajaa. Tunti sopii raskaampana treeninä hyvän peruskunnon omaaville ja aikasemmin pyöräilyä harrastaneille.

Iskelmäpyöräily: Iskelmäpyöräilyssä työosuudet sijoittuvat perus- ja vauhtikestävyysalueelle (60-70%/max – 70-85%/max). Tunnilla luodaan pohjaa hyvälle peruskunnolle ja kehitetään aerobista suoritustasoa kaikkien aikojen suosikkikappaleiden tahdissa. Tunti sopii iskelmä-/popmusiikista pitäville kuntoilijoille ja myös aloitteleville polkijoille.

Suomirock/-pop pyöräily: Vauhtikestävyysalueelle (70-85%/max) sijoittuvalla reipastahtisella tunnilla hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto paranee ja suorituskyky nousee. Tunti sopii eritasoisille suomirock-/pop henkisille kuntoilijoille.

IskelmäCrossing: Iskelmäpyöräilyn tapaan tuntia tahdittaa suositut pop- ja iskelmähitit. Tunnin aikana työosuudet vaihtelevat perus- ja vauhtikestävyysalueella (60-70%/max – 70-85%/max) ja tunti sopiikin hyvänä treeninä sekä peruskuntoilijalle että aktiiviliikkujalle. Tunnilla opastetaan crossarin käyttöön ja tekniikoihin, joten aloittelevat crossaajat ovat aina tervetulleita.

 

VIRTUAALITUNNIT:

Bootcamp: Kaipaatko haastetta ja tuloksia? Bootcamp-tunnilla piiskaat kroppaasi koviin suorituksiin perusliikkeitä suorittaen. Kerta kerran jälkeen saat liikkeistä ja itsestäsi aina vaan enemmän irti. 45 minuuttia täyttä treeniä!

Core: Keskivartaloa ja kehonhallintaa, niistä on 50 minuuttiset Core-tunnit tehty. Tule oppimaan, kuinka kannat vartaloasi ryhdikkäästi, kehität tasapainoa sekä kehon yleistä hallintaa. Keskivartalon pinnallisten ja syvien lihasten harjoittaminen on suositeltavaa kaiken ikäisille miehille ja naisille kuntotasosta riippumatta.

Core Abs: Tehokas 30min kehonhallintatreeni keskittyy perustuntia haastavempiin keskivartaloliikkeisiin. Tällä tunnilla todella haastat vatsalihaksesi.

Fever: Tsa-tsa-tsaa… Helppo ja hauska tanssitunti sopii niin parkettien tähdille kuin yökerhojen viilettäjillekin. Tanssin huumaan pääset mm. musikaaliteemojen, discon, afron, lattareiden ja jazzin tahdeissa. Ei laiteta vain jalalla, vaan koko kropalla koreaksi! Fever-tunnin pituus on 45 minuuttia.

Kahvakuula: 45 min kahvakuulatunnilla koko kehoa treenataan monipuolisesti kehonhallinnasta liikkuvuuteen ja voimaan.

Kuntojumppa: Helppo perusjumppa kaikenikäisille ja -kokoisille naisille että miehille. Tunti koostuu helppoista askeleista eikä sisällä lainkaan hyppyjä. 30 min kestävällä tunnilla jokainen voi tehdä liikkeet omaan tahtiinsa.

Power Body: Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntosarjoja painoilla ja levytangoilla, väliin ihania sykkeennostoja. 45min kestävällä tunnilla hiki lentää!

Rentoutus: Anna aikaa itsellesi ja piipahda 30 min rentoutustunnilla. Tunnin jälkeen sekä keho että mieli ovat virkistyneet, mutta levolliset.

Venyttely: Koko kehon kattava lihashuoltotunti, jossa yhdistellään pitkiä- ja keskipitkiä venytyksiä. 30 min venyttely-tunti sopii hyvin palauttavaksi ja rentouttavaksi harjoitteeksi.

Yoga Flow: Kehon voimaa ja hallintaa, sekä mielen ja kehon yhteistyötä tehostava tunti. Rauhallisen tunnin haastavuus on eri asentojen ylläpitäminen ja niiden vaihtaminen sulavasti toiseen. Tunnilla tehostat sekä syviä- että pinnallisia lihaksia ja jokaisen harjoituskerran jälkeen tietoisuus omasta kehostasi kasvaa. Tunti on kestoltaan 45 min.

Virtuaalipyöräily: Virtuaalipyöräilyn tasoluokitukset 1, 2 ja 3 vastaavat perus-, vauhti- ja vauhtiMix-tuntien haastavuustasoja. Ennen osallistumista virtuaalitunnille, suosittelemme, että käyt ensin kokeilemassa pyöräilyä jollakin ohjatulla tunnillamme. Tunnit ovat kestoltaan pääasiassa 45-55 minuuttisia ja valikoimasta löytyy sekä suomen- että englanninkielisiä ohjelmia. Ohjelmasta löytyy myös pidempiä 90minuuttisia tunteja. Virtuaaliohjaaja johdattaa sinut polkemaan ympäri Eurooppaa Alppimaisemista aina Välimeren saaristoon. Virtuaalipyöräilyt voit ajastaa oman aikataulusi mukaansilloin, kun salissa ei ole ohjattuja tunteja. Ohjeet tuntien käynnistämiseen löytyvät salista.