Ryhmäliikunta – Fit Kunto

 

Ryhmäliikunta-aikataulu 31.5.2021 alkaen:

Ryhmäliikunta-aikataulun 5.7.2021 alkaen löydät Fit Hyvinkään sivuilta tästä linkistä!

Tunneille pääset edelleen osallistumaan myös kotoa käsin livestriimauspalvelumme kautta! Online-kalenterimme sisältää suosikkitunteja kolmelta eri kuntokeskukselta: Fit Kunto Villatehtaalta, Locomotion Riihimäeltä ja Fit Hyrylästä. Tunnit livestriimataan Helt-palvelun kautta.

Tervetuloa kanssamme verkkoon! Online-liikuntatunneille pääset tästä!

 

Muutoksia ryhmäliikunnassa:
*
Lauantaiaamun 3.7. tunnit tuuraa Sari A.: Tabatan tilalla Kehonpainotreeni, Spinning normaalisti. Tervetuloa!

Fit Kunnosta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ryhmäliikuntatunteja viikon jokaiselle päivälle. Voit osallistua ryhmäliikuntaan livenä, virtuaalisena, tai livestriimauksen kautta kotoa käsin!

Fit Kunto Villatehtaalla on suuri ryhmäliikuntasali, spinningsali, sekä upea toiminnallisen harjoittelun sali RYSKE ZONE, joissa on tilaa ja happi riittää kaikille liikkujille! 

Voit tulla rentoutumaan rauhallisemmille tunneille, huoltaa kehoasi ammattilaisten opastuksella, tai antaa hien virrata täysillä! Tutustu alta ryhmäliikuntatuntien kuvauksiin ja muista, että olemme apunasi mikäli tarvitset apua sinulle sopivien tuntien valitsemisessa.

Hyvinkään ryhmäliikuntajäsenyydellä (Sport-asiakkuus), saat hyödyntää Fit Kunnon ryhmäliikuntojen lisäksi Fit Parkin ja Keskustan Hyvä Kunnon upeita virtuaalitunteja!
Hyvä Kunnon Platinajäsenien etuihin kuuluu myös Parantolan Hyvä Kunnon ryhmäliikuntatunnit.

Ryhmäliikunnan ajanvarausohjelmaan pääset tästä!

 

Ryhmäliikuntatuntien striimaus HELT -palvelussa

Kaikki Syke-salissa ohjatut ryhmäliikuntatuntimme striimataan HELTin kautta, joten pääset nyt myös jumppaamaan tuttujen ohjaajiemme kanssa kotoa, mökiltä tai vaikka pihalta käsin!

Mikäli haluat osallistua ohjattuihin ryhmäliikuntoihimme livestriimien kautta, lue palvelun käyttöönotosta lisää täältä.

 

Tuntikuvaukset

RAUHALLISET TUNNIT (rauhoittuminen, rentous ja hengitys)

BODYBALANCE® – Joogaan, taichiin ja pilatekseen pohjautuva harjoittelumuoto. Tunnilla tehdään erilaisia kehon tasapainoa, liikkuvuutta ja rentoutumista parantavia liikkeitä. Harjoitus tehdään avojaloin. Loppurentoutukseen kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta!

FASCIAMETHOD – Fasciamethod konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Fasciamethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan

HATHAJOOGA – Hathajooga on joogan klassisin ja länsimaissa tunnetuin muoto. Rauhallinen ja lempeä hathajooga koostuu joogan perusliikkeistä, eli asanoista, ja on monien nykyaikaisten joogalajien perusta. Harjoituksissa korostuu oikea hengitystekniikka, kehonhallinta ja mielenrauha.

KEHONHUOLTO – Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

NISKA-SELKÄ-HARTIA – Niska, selkä ja hartiat kiittävät! Yksinkertaisen lämmittelyn jälkeen pitkiä, avaavia liikesarjoja. Ei hyppyjä, ei koreografiaa.

PILATES – Rauhallinen harjoitus, joka voimistaa koko kehoa tasapuolisesti. Sulavalinjaiset liikkeet kehittävät notkeutta, yleiskuntoa ja jäntevyyttä. Sopii erityisesti selkävaivaisille, ikääntyville ja kuntoutujille, sillä tunnilla voimistetaan kehoa kannattavia tukilihaksia.

SPIRALS – Tahdiltaan rauhallinen, tanssiin ja pilatekseen perustuva tunti, joka kehittää kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Alussa lämmitellään ja tehdään seisten koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia, jonka jälkeen siirrytään matolle tekemään pilateksesta  vaikutteita saaneita lihaskuntoharjoituksia. Lopuksi venytellään dynaamisin ja staattisin venytyksin. Tunti etenee musiikkikappale kerrallaan ja jokaisella kappaleella on oma teemansa. Koreografiat ovat helppoja, eivätkä juurikaan liiku tilassa. Kaikessa korostuu mukaansa tempaavan, inspiroivan musiikin ja liikkeen harmonia ja virtaavuus. Spirals -ohjelman ovat kehittäneet pilateksen ja tanssin ammattilaiset Michael King ja Veronica Ponieman. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista ja pilateksesta -kiinnostus lajeja kohtaan riittää. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

SYVÄVENYTTELY– Kehon lihaksistoa palauttava ja rentouttava lihashuoltotunti. Pitkäkestoisia, tehokkaita venytyksiä koko keholle. Lihaskireys hellittää, ryhti oikenee ja tunnin jälkeen on rentoutunut olo.

YOGA ZEN – Rauhoittava, tasapainottava, sekä mieltä hoitava venyttelytunti. Tunti, jonka aikana ei tarvitse suorittaa mitään. Yoga Zen sopii kaikille, jotka kaipaavat elämään tasapainoa, lisää liikkuvuutta, rentoutusta ja seesteisen olon viikon loppuun. Pitkät venytykset matolla vaikuttavat palauttavasti ja meditatiivisesti mieleen, sekä rentouttavasti koko kehoon ja kudoksiin.

LIIKKUVAT PERUSTUNNIT (rytmikkyys, selkeys ja onnistuminen)

BODYJAM® – Kokeile tuntia jossa on asennetta, lantion liikkeitä ja pakaroiden pyöritystä. nauti uusimmista tanssityyleistä- samalla kun treenaat. tämän treenin aikana sydän ja keuhkot vahvistuvat, palaa kaloreita ja kehonhallinta ja kordinaatio kyky paranee.

PORRASTREENI – Porrastreenissä saat tehokkaasti rasvan palamaan, sillä sykkeen vaihtelut nopeasta hitaaseen polttaa rasvaa. Nopealla treenillä ja kovalla sykkeellä pidät aineenvaihdunnan tehokkaasti käynnissä vielä monta tuntia treenisi jälkeen. Porrastreeni myös kehittää erityisesti jalkojen voimaa, lihaskestävyyttä, lihasten kimmoisuutta ja räjähtävyyttä.

SH’BAM® – Sh’Bam yhdistää helpot, mutta äärimmäisen kuumat tanssiliikkeet yhteen soljuvaksi tanssitunniksi. Se onkin täydellinen tapa kohottaa peruskuntoa ja vapauttaa sisäinen starasi – vaikka et paljoa tanssia osaisikaan. Treeneissä kuulet kuumimmat listahitit, tanssimusiikkia joka soi suosituimmissa yökerhoissa ympäri maailman, tuttuja klassikoita remiksattuna ja modernisoituja lattaribiittejä. Sh’Bam on sosiaalinen ja erittäin hauska tapa kuntoilla, sillä jokainen 45-minuuttinen treeni on elinvoimainen, energinen, uniikki ja monipuolinen.

VATSAPAKARA – Korsetti ja alakerta kuntoon! Perusaskeleista rakennettu aerobinen osuus, jonka jälkeen lihaskuntoa ala- ja keskivartalon lihaksille.

ZUMBA® – Zumba on fitness-tanssitunti, joka polttaa kaloreita tehokkaasti. Zumba on tehokas, hauska ja mukaansatempaava laji ja sen tärkein ajatus on yhdistää liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Se hoitaa kehoa ja pitää mielen virkeänä. Treeneissä lattaribiitit ja kansainväliset rytmit vievät arjen huolet mennessään. Treenaat merenguen, salsan, reggaetonin, cumbian, quebraditan, calypson ja hip hopin tahtiin.

KUNTOTANSSI – Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen, mm. Rock’n’Roll, disco, hiphop, jazz ja baletti. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreokrafioiden vuoksi. Lopuksi palauttavat venytykset.

VOIMA JA LIIKKUVUUS – Tunti sisältää liikkuvuus- sekä voimaosuuden. Tunnilla harjoitetaan liikkuvuutta eri tekniikoin ja voimaosuudessa puolestaan keskitytään tekniikkaan, moninivelliikkeisiin ja kehon tukilihaksiin. Voima ja liikkuvuus -tunneilla on vaihtuva teema ja ne sopivat kaikentasoisille.

HAASTAVAT PERUSTUNNIT (voima, sitkeys ja lihaskunto)

BODYPUMP® – Tunnilla treenataan levytangon avulla koko kehon päälihasryhmiä ja tehdään paljon toistoja hyvän musiikin ja ohjaajan tahdissa. Itsesäädettävien painojen ansiosta, tunti sopii sekä himotreenaajille että vasta-aloittelijoille. Harjoittelu lisää lihasten kestävyyttä, sekä kiinteyttää kehoa ja kohentaa ryhtiä.

BODY – Lihaskuntotunti, jossa yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen tehdään liikkeitä niin oman kehon painolla kuin eri välineitä käyttäen mm. painotanko, käsipainot, kahvakuula, step-lauta, kuminauha, jättipallo. Lyhyet aerobiset osuudet saattavat vuorotella lihaskunto-osuuden kanssa.

CORE – Core on yleisnimike tunneille, jotka keskittyvät keskivartaloon ja tukilhaksiin. Vatsalihakset, syvät lihakset ja selkälihakset voimistuvat ja liikkuvuutesi paranee. Liikesarjoihin kuuluvat mm. lankut, vatsarutistukset, jalkojennostot maaten, punnerrukset, sillat, nostot ja venytykset, jotka keskittyvät vatsaan, kylkiin ja selkään. Core onkin loistava treeni alaselkäkivuista kärsiville.

HIIT – Kovatehoinen intervallitreeni 30 minuutissa, jossa välineinä käytetään sekä kehonpainoa että peruslihaskuntovälineitä. Tunnin aikana vuorottelevat intensiiviset työosuudet ja lyhyet palautusjaksot. Intervalliharjoittelun hyöty muodostuu juuri vaihtelevasta tehon määrästä. Hiit-harjoittelu parantaa hapenottokykyä ja tehostaa rasvanpolttoa. Tunnille osallistuttaessa sinun tulee olla tehtynä
lämmittelyt jo etukäteen ja sinulla tulee olla hyvä peruskunto pohjalla.

KUNTOSALICIRCUIT – Onko kuntosalimaailma vierasta tai onko siellä yksin tylsä treenata? Kuntosalicircuit on ryhmässä tehtävä kiertoharjoittelu kuntosalilaitteilla. Circuit on helppo ja tehokas tapa treenata. Tunnin aikana treenataan päälihasryhmät läpi erilaisilla kuntosalilaitteilla ja liikkeillä. Tästä tunnista on hyvä aloittaa kuntosalitreenit!

KAHVAKUULA– Kahvakuula on toiminnallista lihaskuntoharjoittelua, jossa välineenä käytetään erikokoisia kahvakuulia. Tunti harjoittaa kehonhallintaa ja voimaa, sopii kaikille!

KEHONPAINOTREENI – Tehokas lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään pelkästään omaa kehoa. Monipuolinen liikepankki takaa sen, että koko keho tekee töitä eikä yksikään lihas pääse pälkähästä tunnin aikana. Tunti soveltuu hyvin niin vasta-alkajille, kuin enemmänkin treenanneille, sillä liikkeet suoritetaan omaa kehoa ja lihaksistoa kuunnellen.

KIINTEYTYS – Tunti alkaa hyvällä lämmittelyllä ja sen jälkeen keskitytään isoihin lihasryhmiin, kuten pakaroihin, reisiin, keskivartaloon ja ylävartalon lihaksiin. Tunnilla tehdään oman kehonpainolla ja erilaisilla välineillä.

LIHASKUNTO – tunnilla tehdään helppoja lihaskuntoliikkeitä koko keholle. Oman kehon painolla tehtävien harjoitteiden lisäksi välineinä voidaan käyttää mm. käsipainoja, levytankoja, keppiä tai kahvakuulaa. Jokainen valitsee itselleen sopivat painot ja tekee liikkeet omaa kehoaan kuunnellen. Tunti sopii kaikentasoisille kuntoilijoille. 

PACE&KINESIS – tunnilla harjoitukset tehdään kiertoharjoitteluna, hyödyntäen toiminnallista kinesis -seinää ja hydraulisen vastuksen pace-laitteita. Tunti sopii kaikentasoisille kuntoilijoille.

SPIN&BODY – Aerobisen 30min pyöräilyosuuden jälkeen teemme 30min lihaskunto-osuuden koko vartalolle, painotus ylä- ja keskivartalossa.

TABATA – Tabata on korkean intensiteetin intervalliharjoitus. Tunnilla kuormitetaan koko vartaloa tehokkaasti sykkeen nostoilla ja lihaskuntoliikkeillä. Tabatassa työaika on 20 s / liike, jonka jälkeen seuraa 10 s lepo. Tunti sisältää lämmittelyn ja jäähdyttelyn.

RASKAAT TUNNIT (haastetta, kova tempo ja kova meininki)

BODYCOMBAT® – Tehotreeni, josta ei vauhtia puutu ja adrenaliinipotku on taattu! Tunti pohjautuu itsepuolustuslajeihin. Liikkeissä näkyy mm. karate, kungfu ja thaiboxing. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta itsepuolustuslajeista.

BODYSTEP® – Energinen ja tehokas aerobista kuntoa kohottava tunti. Tunnilla askelletaan laudalle yksinkertaisin ja tehokkain askelin. Liikkeiden kevyemmät ja raskaimmat vaihtoehdot takaavat tunnin sopivuuden kaikille. Monipuolisesta hikitreenistä pitäville!

GRIT STRENGTH® – 30 minuutin HIIT-treeni (High-intensity interval training), jonka tavoitteena on parantaa voimaa ja kasvattaa lihasta. Treenissä käytetään levytangon lisäksi levypainoja sekä oman kehon painoa, joilla treenataan koko kehon suurimpia lihasryhmiä. Grit Strength yhdistää lyömättömän HIIT-treenin ja voimaannuttavan musiikin, osaavien ohjajien kanssa, jotka tulevat lattialle kanssasi ja motivoivat sinua pääsemään elämäsi kuntoon, nopeasti.

GRIT CARDIO® –

RYSKECROSS – Tunnilla kehität kuntoasi monipuolisesti toiminnallisen harjoittelun avulla, sekä pääset hiomaan liiketekniikoita kuntoon.
Harjoittelussa käytetään apuna mm. omaa kehonpainoa, levytankoja, kahvakuulia, kuntopalloa sekä vastuskuminauhoja. Tunti koostuu
alkulämmittelystä, tekniikkaosuudesta sekä päivän treenistä. Huomioithan, että kaikki liikkeet voidaan skaalata helpommaksi, tai
haastavammaksi tarpeen mukaan.

HIIT – Kovatehoinen intervallitreeni 30 minuutissa, jossa välineinä käytetään sekä kehonpainoa että peruslihaskuntovälineitä. Tunnin aikana
vuorottelevat intensiiviset työosuudet ja lyhyet palautusjaksot. Intervalliharjoittelun hyöty muodostuu juuri vaihtelevasta tehon määrästä. Hiit-harjoittelu parantaa hapenottokykyä ja tehostaa rasvanpolttoa. Tunnille osallistuttaessa sinun tulee olla tehtynä lämmittelyt jo etukäteen ja sinulla tulee olla hyvä peruskunto pohjalla.

SPINNINGTUNNIT (sisäpyöräily)

RASVANPOLTTO – Tunti parantaa aerobista kuntoa. Kehittää sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja hapenottokykyä. Tunnilla kalorit palaa, perustunti josta on uuden polkijan hyvä aloittaa!

MÄKI – Kehittää jalkojen lihasvoimaa ja kestävyyttä. Tunnilla selkeät työ- ja palautusosiot.

VAUHTIKESTÄVYYS – Tunti sisältää työosuuksia, sekä perus- että vauhtikestävyysalueella (60-70%/max – 70-85%/max). Vauhtikestävyysalueelle noustessa kehitetään aerobista kestävyyttä, jolloin hengitys- ja verenkiertoelimistö vahvistuvat ja suorituskyky kasvaa. Tunti sopii kohtalaisen peruskunnon omaavalle tehokkaampana hikitreeninä ja aktiiviliikkujalle hyvänä perustreeninä.