Jokelan Hyvä Kunto on avoinna 24/7 myös poikkeusaikana 29.3.2021 alkaen!

Aluehallintovirasto (Avi) on jatkanut poikkeuslain 58g rajoituksia 11.4.2021 asti.

Me Jokelan Hyvä Kunnossa olemme vain sinun liikuttamistasi varten, ja siksi olemme päivittäneet toimintasuunnitelmamme niin, että voimme liikuttaa sinua jatkossa 24 tuntia vuorokaudessa.

Tässä sinulle ohjeet kuinka pääset harjoittelemaan ympäri vuorokauden ajanvarauksella.

Tässä ohjeet ajanvarauksen:
 

1 Ajanvarausjärjestelmän löydät tästä linkistä:
https://hyvakuntojokela.kulkuriaccess.fi/php/etusivu.php

2 Luo itsellesi tunnukset järjestelmään. Käytä samoja personointitietoja (nimi, osoite, sähköposti yms) millä olet rekisteröitynyt kuntokeskuksemme asiakkaaksi. Salasanassa tulee olla aina iso alkukirjain.

3 Heti rekistöröitymisen jälkeen pääset tutustumaan varauskalenteriin ja tekemään yhden varauksen.
Viikkokalenteriin pääset kohdasta.
-> Varauskirja -> Viikkokooste

4 Valitse itsellesi sopiva harjoittelupäivä ja aika.
Poikkeusajan kuntosalivuorot löydät nimelle (Kuntosali varaustunti) Tunnilla ollessa tilaa ilmenee tunti varauskalenterissa vihreällä värillä. Tunnin ollessa täynnä ilmenee tunti liialla värillä. Punainen väri kalenterissa tarkoittaa tunnin olevan menneisyydessä.

5 Rekisteröitymisesi jälkeen.
Henkilökuntamme tarkistaa, että asiakkuutesi on voimassa ja jäsenmaksut maksettu, jonka jälkeen tunnuksesi yhdistetään asiakastietoihisi. Yhditämisen jälkeen pääset kirjautumaan varaamallesi tunnille sekä varaamaan lisää vuoroja.

6 Ongelmia järjestelmän kanssa?
 Yleisimmät ongelmat varausjärjestelmässä ilmenevät jos sinulla on useampi asiakasprofiili järjestelmässämme tai olet rekisteröitunut asiakkaaksemme eri nimellä kuin olet tehnyt tunnukset. Tässä tapauksessa henkilökuntamme ei voi yhdistää tunnuksiasi oikein asiakasprofiilisi.
-> Ota yhteys henkilökuntamme puhelimitse, jotta yhdistäminen voidaan saattaa valmiiksi.

Salasanassa tulee aina olla isoalkukirjain! Järjestelmä hyväksyy salasanasi myös ilman isoa alkukirjainta, mutta kirjautuessasi mobiililaitteella saattaa laitteesi automaattisesti kirjoittaa ison alkukirjaimen. Kirjain koot ollessa väärin järjestelmä ei päästä sinua sisään.

Henkilökuntamme auttaa ja avustaa sinua puhelimitse numerosta 040 535 3002 (asiakaspalvelun aukioloaikana).


Poikkeusajan pelisäännöt:

1 Kuntoilemaan pääset vain aktiivisella ajanvarauksella. Kuntokeskuksemme ovet ovat koodattuna siten, että pääset sisälle vain aktiivisella ajanvarauksella. Varauksia voi olla kerrallaan voimassa yhteensä 3 kpl.

2 Vuorollesi pääset vasta vuorosi alettua.
Esim. varauksesi alkaessa klo 14:00 pääset ovesta sisään klo 14, etkä minuuttia aikaisemmin. HUOM. JOKAISEN ASIAKKAAN TULEE KUITATA ITSENSÄ SISÄLLE ULKO-OVEN LUKIJASTA!

3 Ulko-ovemme lukija tunnistaa korttisi ja kuittaa sinut saapuneeksi vuorollesi.
Vuorolle tulee saapua 15 min sisällä vuorosi alettua. 15 minuutin jälkeen ovet sulkeutuvat ja vuorosi katsotaan käyttämättömäksi, ja käyttämättömästä vuorosta seuraa varauskielto. Mikäli et pääse varaamallesi vuorolle, muista perua se yhtä tuntia aikaisemmin omasta varauskalenteristasi. Myöhäisemmät peruutukset tulee tehdä puhelimitse asiakaspalvelustamme.

4 Vain 1 asiakas kerrallaan ovesta sisään!
Kirjautuessasi kuntokeskukseen et saa päästää ketään sisälle samalla ovenavauksella. Jokaisen tulee kirjautua sisään omalla vuorollaan ja oven avauksella. Mikäli päästät samalla avauksella toisen henkilön sisälle, seuraa sääntöjen rikkomisesta sanktiomaksu.

5 Varattavissa olevat vuorot ovat 90 min mittaisia.
Kuntoiluaikaa tästä on 60 min ja tiloista pitää poistua 15 min sisällä vuorosi päätyttyä, jotta tila varmasti tyhjenee ja seuraava vuoro pääsee sisälle turvallisesti. Pieni osa varattavista vuoroista ovat 60 min mittaisia. Lyhyemmällä vuorolla harjoitteluaika on 45 min, ja tiloista pitää poistua 5 min sisällä vuorosi päätyttyä. Mikäli ylität harjoitteluaikasi, seuraa siitä rangaistus sekä sanktiomaksu.

 

Rangaistus sääntöjen laiminlyönnistä on 99 € sanktiomaksu sekä kortin väliaikainen tai pysyvä jäädyttäminen.

 

Kuntokeskuksemme valvoo ja varmistaa järjestelyidemme toimivuuden.

-Uusi ajanvarausjärjestelmä ja kulunvalvonta on toiminnassa 29.3.2021 alkaen.
-Kuntokeskukseemme asennetaan kameravalvonta ja henkilöstömme seuraa etänä ohjeidemme noudattamista.
-Kuntokeskuksemme suorittaa usein satunnaisia pistotarkastuksia, joten varauduthan esittämään avainkorttisi ja henkilöllisyytesi.

Asiakkailtamme toivomme saumatonta yhteistyötä, ymmärrystä ja tukea tänä haastavana ajanjaksona. Sinun jäsenmaksusi on keskuksemme ainoa tulonlähde ja toivomme, että ylläpidät sitä, jotta toimintamme palautuessa voimme jatkaa sinun liikuttamistasi laadulla, energialla ja rakkaudella.

 

Mikäli olet uusi asiakas ja haluat liittyä jäseneksemme voit tehdä sen helposti verkkokaupastamme https://hyvakuntojokela.mycashflow.fi/

Haluatko tulla veloituksetta tutustumaan?
Varaa aika soittamalla meille, puh 040 535 3002

Yhteistyöstä kiittäen Toiminnanjohtaja Janne Virtanen yhdessä Jokelan Hyvä Kunnon henkilökunnan kanssa.