Jäsentiedote koronavirukseen liittyen 12.3.2020

Koronavirustilanne on muuttunut viime päivien aikana maailmalla ja tämä ikävä asia on herättänyt kysymyksiä myös kuntosaliasiakkailtamme. Seuraamme keskuksessamme tilannetta tiiviisti ja huomioimme huolellisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (https://thl.fi) antamat ohjeistukset ja kehotukset kaikissa koronavirukseen sekä muihin tartuntatauteihin liittyvissä asioissa. Olemme keskuksessamme entisestään lisänneet ja terävöittäneet hygienian ylläpitoon ja parantamiseen liittyviä toimenpiteitä.
 
Asiallista ja oikeaa lisätietoa koronaviruksesta löydät viranomaisohjeistuksesta, josta Suomessa vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).
 
Sinä voit omalla toiminnallasi tehokkaasti vaikuttaa, nyt ja tulevaisuudessa, hyvän salihygienian edistämiseen yhteisissä tiloissamme. Tässä on sinulle asiasta muutama pointti:
– Sairaana ei saa koskaan treenata
– Noudata aina hyvää käsi- aivastus- ja yskimishygieniaa. Pese aina kädet huolellisesti, kun tulet ulkoa sisätiloihin, wc-käynnin, yskimisen, niistämisen tai aivastamisen jälkeen. Hyödynnä tarvittaessa käsidesiä.
– Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
– Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina heti roskiin.
– Pyyhi käyttämäsi laitteet ja välineet treenin jälkeen siihen varatuilla puhdistusvälineillä.
– Voit halutessasi käyttää myös treenihanskoja.
– Käytä omaa hikipyyhettä.
 
Suosittelemme, että etenkin suurentuneilta koronariskialueilta palanneet matkailijat pitäisivät taukoa treeneistään kahden viikon ajan. Ajankohtaisen tilanteen THL:n määrittämistä riskialueista voit katsoa THL:n sivuilta (https://thl.fi).
 
Terveydenhuollon ammattilaisten ohjeiden muuttuessa, niiden vaikutuksista toimintaamme ilmoitetaan asiakkaille välittömästi paikan päällä kuntokeskuksissa, sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostitse.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivut
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Facebookissa

Ystävällisin terveisin,
Klubin henkilökunta

Jaa artikkelia