Asiakastiedote Anatomia Finland Oy/Fit Kunto Villatehdas

Tämä valitettava episodi alkoi jo 27.06.2019, jolloin KOy Hyvinkään Wanha Villatehtaan (kaupungin 100 %:a omistama kiinteistöyhtiö) toimitusjohtaja ilmoitti kirjallisesti, että Anatomia Finlandin vuokrasopimus irtisanotaan 31.7.2020, koska määräaikainen vuokrasopimus päättyy tuolloin (Liite 1). Samalla sovittiin, että aloitetaan uuden vuokrasopimuksen neuvottelut niin, että Hyvä Kunto jatkaa vuokralaisena tiloissa 1.8.2020 alkaen.

Maaliskuussa 2020 alkoi koronpandemian aiheuttama lama ja kuntokeskusten liikevaihdot laskivat jopa 60 %. Tästä huolimatta neuvottelimme uuden vuokrasopimuksen uudella vuokralla alkamaan syksystä 2020 alkaen.

Valitettavasti, toisin kuin muut vuokranantajat, Villatehdas ei suostunut antamaan mitään kevennyksiä koronapandemian aikana, vaikka liikevaihto laskikin pahimmilleen jopa alle kk-vuokramme, joka oli 12.984,65 euroa (+ alv. 24 %) + sähkö ja vesi. Samalla kuitenkin kuulin muilta Villatehtaan vuokralaisilta, jotka olivat kärsineet asiakaskadosta ja liikevaihdon kadosta koronalaman takia, että he olivat saaneet vuokranalennuksia ja hyvityksiä.

Sanottakoon erikseen, että 31.7.2020, kun Anatomian vuokrasopimus oli päättynyt, ei mitään vuokravelkaa ollut. Myöskään Hyvä Kunto ei ole saanut tähän päivään mennessä yhtään vuokralaskua Villatehtaalta 1.8.2020 alkaen, vaikka vaihto vuokralaisesta sovittiin. Vuokria kuitenkin lyhennettiin säännöllisesti Koronalaman sallimissa rajoissa ja pidimme koko ajan neuvotteluja Villatehtaan kanssa.

Ainoa vuokrankevennys, jonka Villatehdas myönsi 07.09.2020 palaverissamme oli se, että kun ”vanha” ryskesali on tyhjennetty ja luovutettu 240 neliötä tiloja Villatehtaalle, niin vuokra putoaa 10.452,66 tuhanteen euroon vanhasta 12.984,65 eurosta (kaikki summat alv. 0 %) (Liite 2).

Uusi vuokrasopimus luvattiin meille pankkeja varten syyskuun 2020 toisella viikolla ja pankit ja Finnvera olivat luvanneet rahoittaa 5 vuoden vuokrasopimusta vastaan kaikki korona-ajalta kertyvät vuokrarästit.

Lukuisista pyynnöistämme huolimatta saimme vuokrasopimusehdotuksen Villatehtaalta vasta maaliskuussa 2021, vaikka se luvattiin jo syyskuussa 2020.

Tällöin hämmästyimme, että vuokraa olikin jopa nostettu 13.000,00 euroon + sähkö ja vesi (+ alv. 24 %), vaikka se kirjallisesti luvattiin pudotettavan 10.452,66 euroon, ja vanhakin vuokra isommilla tiloilla oli 12.984,65 euroa. Samaten vuokrasopimukseen oli kirjoitettu vain yhden vuoden määräaika. Tätä tietystikään emme me, eikä rahoittajat hyväksyneet korona-aikojen vuokrarästien rahoittamiseen.

Toistimme useaan kertaan ehdotuksemme sovitusta vuokrasta ja 5 vuoden vuokra-ajasta, joka oli myös rästien rahoitusten ehtona.

Neuvottelimme asioista lukuisia kertoja ja kerroimme että saamme kaikki vuokrarästit maksettua viiden vuoden pankkilainalla kunhan pankki ja Finnvera saa kopion vuokrasopimuksesta jossa vuokra on sovitun suuruinen ja vuokra-aika viisi vuotta.

Tähän Villatehdas ei suostunut, vaan veti asian oikeuteen. Oikeudessa tuomio oli, että oikea vuokra on tuo kirjallisesti sovittu 10.452,66 euroa, koska 230 neliötä tiloja oli luovutettu Villatehtaalle. Villatehdas ei valittanut asiasta, joten oletimme että asia saadaan ratkaistua tällä ja tämän jälkeen teimme lukuisia ehdotuksia, että kun saamme viiden vuoden vuokrasopimuksen, niin saamme rahoituksen pankeista ja maksamme vuokrarästit pois. Tähän Villatehdas ei suostunut vaikka meillä oli vahva tausta rahoituspuolella.

Anatomia Finland Oy / Fit Kunto Villatehdas pahoittelee omasta puolestaan asiakkaille koitunutta vaivaa ja toivottaa hyviä treenejä pian avattavassa uudessa Fit Hyvinkää 2.0:ssa, sekä Keskustan Hyvä Kunnossa ja Fit Park Sveitsissä.

Lisätietoja:
Jarkko Hassinen
+358 400 708 436

LIITE 1
LIITE 2

Jaa artikkelia