Asiakastiedote 25.2.2021

Arvoisat asiakkaamme,

Haluamme tiedottaa teitä vallitsevan tilanteen vaikutuksesta kuntokeskuksemme toimintaan.
19.2.2021 valtio on hyväksynyt tartuntatautilain, jonka perusteella aluehallintovirastolla on mahdollisuus valvoa myös yksityisten kuntokeskusten toimintaa. Valvonta on vaiheittainen ja keskuksemme on jo ennen tätä lakimuutosta saanut kirjallisesti kehuja tartuntatauti- ja infektiovirastolta esimerkillisestä toiminnasta pandemiatilanteen parantamiseksi.

Ensimmäinen vaihe on kuntokeskuksen turvallisuussuunnitelman esittäminen aluehallintovirastolle. Turvallisuussuunnitelma on meillä jo valmiina, ja osana turvallisuussuunnitelmaamme on asiakkaillemme toimitettu ohjeistus tilannetta koskien. Kiitämme esimerkillisestä toiminnastanne tähän asti ja tsemppaamme jatkamaan ohjeidemme mukaisesti.

Tutustu ohjeistukseemme tästä.

Toinen vaihe on, että aluehallintovirasto voi asettaa rajoituksia toimintaamme esim. ryhmäkokoihin, mutta me kuntokeskuksessasi olemme jo ennakoineet näitä mahdollisuuksia ja uskomme, että toiminta saa jatkua nykyisiä hyviä mallejamme noudattaen.

Viimeinen ja äärimmäinen vaihe olisi keskuksemme sulkeminen, korkeintaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tämä olisi keskukselle, sen henkilökunnalle ja varmasti myös asiakkaille erittäin haastava ja harmillinen tilanne. Keskuksemme kiinteät kulut ovat suuret ja koko alamme on kärsinyt valtavasti viime kevään lamaannuttavasta tilanteesta. Valtio ja vakuutusyhtiöt ovat ilmoittaneet, että eivät korvaa taloudellisia menetyksiä. Valitettavasti kuntokeskuksellamme ei ole suuria puskureita, joilla voisimme kattaa nuo kustannukset, joten henkilöstömme toimeentulo, kiinteistökustannukset sekä muut pakolliset menot ovat riippuvaisia asiakkaidemme jäsenmaksusta. Tästä syystä kiitämme, että maksat liikuntamaksusi ajoissa ja käytät mahdollisuuksiesi mukaan myös lisäpalveluitamme.

Vaikka tuo viimeinen vaihe on äärimmäinen eikä se ole vielä ajankohtainen, niin haluamme käydä avointa keskustelua asiakkaidemme kanssa ja pyytää yhteistyöhenkeä.

Jokainen asiakkuus on meille tärkeä, sillä vain taloudellisesti vakaa kuntokeskus voi taata turvallisen ympäristön henkilöstölleen ja tuottaa upeita liikuntahetkiä asiakkailleen myös tulevaisuudessa. Siksi pyytäisimme sinua harkitsemaan seuraavia asioita.

1. Jos mietit asiakkuutesi lopettamista, niin älä tee sitä vaan ole yhteydessä henkilökuntaamme ja etsitään yhdessä ratkaisu liikuntasi jatkumiselle.

2. Jos mietit asiakkuutesi tauottamista vallitsevan tilanteen johdosta, niin älä tee sitä vaan anna tukesi keskukselle ja ota meidän onlinepalvelumme käyttöön.

3. Jos mietit liikuntaharrastuksen aloittamista, niin ole meihin yhteydessä. Kerromme, miksi olemme alueemme paras ja turvallisin kuntokeskus.

4. Jos koet, että et saa harrastuksestasi riittävästi irti yksin, niin ota yhteys Personal Traineriimme. Yhdessä löydämme oikean ja sopivan harjoitussuunnitelman.

Kuntokeskuksena me haluamme olla paljon muutakin kuin liikuntapaikka. Me haluamme olla yhteisö, joka ratkaisee vallitsevan tilanteen tai minkä tahansa muun haasteen yhteistyöllä.

Kiittäen
Janne Virtanen
Toiminnanjohtaja / Hyvä Kunto Kuntokeskukset

Jaa artikkelia