Arkielämä, työ ja stressi – la 7.11.2020 klo 12-13:30

ARKIELÄMÄ, TYÖ JA STRESSI LA 7.11.20 KLO 12-13:30

Yrityksemme tarjoaa työntekijöilleen ja heidän läheisilleen psykoterapeuttien
tuottaman henkisen hyvinvoinnin valmennusluennon.

Luennolla pääset miettimään miten tunteet, järki, keho ja historiamme vaikuttavat arkeemme. Luennolta saat myös vinkkejä itsensä huolehtimiseen ja rajojen pitämiseen. Psykoterapeutit antavat erilaisia stressinhallintakeinoja auttamaan työssä ja arjessa.

Tunnistatko itsessä jotain näistä: stressiä, huolta, levottomuutta, ärtyneisyyttä, vihaisuutta, jännittyneisyyttä, ahdistusta, masennusta, riittämättömyyttä, syyllisyyttä, tulevaisuuden murehtimista, menneiden puimista, ”pitäisi” -ajattelua, unettomuutta, addiktioita…

Mietitkö, mitä elämässä mättää, kun kaikki pitäisi olla hyvin, muttet silti tunne olevasi onnellinen? Onko elämästäsi kadonnut ilo? Huomaatko vain suorittavasi elämää? Eikö mikään riitä?

Meillä kaikilla on ajatusmalleja ja toimintatapoja, jotka rajoittavat elämäämme ja syövät elämän iloa. Vaatimukset, odotukset, syytökset, rajoitukset ja vertailut synnyttävät riittämättömyyden tunnetta ja johtavat loputtomaan suorittamiseen. Joskus ne voivat johtaa turhautumiseen ja tehdä aloittamisesta ja tekemiseen ryhtymisestä vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Pysähdymme harvoin tutkimaan ajatuksiamme, tunteitamme ja toimintatapojamme. Usein vasta kriisi pysäyttää kaiken tämän äärelle. Tottumuksemme ja mallimme ovat syntyneet kokemusten, oppimisen ja odotuksiin ehdollistumisen tuloksena. Ikävistäkin oloista tulee niin tuttuja, ettei niitä osaa enää yksin edes kyseenalaistaa. Silloin menettää toivonsa paremmasta elämästä.

Muutos käynnistyy kun tulee tietoiseksi tästä kaavamaisuudesta ja hyväksyy olemassa olevan tilanteensa. Tietoisena voi tehdä uusia parempia valintoja.

Tietoiskut, materiaalit, tehtävät ja keskustelut ohjaavat lempeästi tutustumaan itsen eri puoliin ja tapoihin rakentaa omaa elämää. Oivallat uusia asioita itsestäsi ja elämästäsi. Tutkit ja kyseenalaistat tapojasi toimia. Harjoitukset ohjaavat luomaan uusia tyydyttävämpiä ajattelu- ja toimintatapoja.

Tavoitteena on oppia suhtautumaan itseen hyväksyvämmin ja myötätuntoisemmin. Se näkyy myös myötätuntoisempana suhtautumisena muihin ja parantaa ihmissuhteita.

Opi elämään nykyhetkessä ja nauttimaan täydesti elämästäsi!
Saat aikaan enemmän, mutta kevyemmin ja stressaat vähemmän.

Tavoitat tunteen, että sinä riität!

TARKENTAVA KUVAUS LUENNON ETENEMISESTÄ

ARKIELÄMÄ, TYÖ JA STRESSI 60 min + 30 min keskustelu

– Oman stressitilanteen pienimuotoinen arviointi 15 min

– Tietoperustaa alustuksena
  = kokonaiskuva, mistä stressissä on kysymys ja miten stressi etenee ja vaikuttaa 30 min

     (miten aito, tunteet ja järki, keho, historiamme yms. ovat mukana)

– Mielen/ henkisen/ kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ryhmät 15 min
miten ryhmä auttaa, mitä ryhmässä käsitellään ja tehdään, miten ryhmässä toimitaan jne.
(itsen tuntemus, itsestä huolehtiminen, rajojen pitäminen, stressin hallintakeinoja yms.)

Luento-osuuden jälkeen tilaa keskustelulle, kysymyksille 30 min

Luennoitsijat:


Birgitta Romppanen, KM, organisaatiokonsultti, työnohjaaja, psykoterapeutti, tietokirjailija

”Ihmisen on tarkoitus elää elämänsä onnellisena ja hyvinvoivana, nauttia elämästään, tekemisistään ja olemisestaan. Hyvinvoiva elää, eikä vain suorita elämäänsä ja työtään. Opimme varhain tunteen riittämättömyydestä, ettemme ole tarpeeksi ja aina on saavutettava lisää. Haasteena on vapautua kuuntelemaan sisäistä itseään ja unelmiaan, elämään itselle tärkeiden arvojen mukaan. Elämää ei voi hallita, elämää voi luoda tekemällä uusia valintoja. Uudet reitit löytyvät helpommin matkakumppaneiden avustuksella. Kun opimme hyväksymään itsemme ja nauttimaan elämästämme – menestymme ja stressaamme vähemmän.”

 


Leena Tåg, psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko, EMDR-terapeutti, Ihminen tavattavissa -kouluttaja, psykodraamaohjaaja

”Omalla persoonallani, ammattitaidollani ja monipuolisilla koulutuksillani, olen luonut tilan, missä voin olla läsnä ihmiselle. Pysähtymisen, tiedostamisen ja ymmärtämisen kautta haitallisten toimintatapojen ja oireiden tiedostamattomat syyt löytyvät ja voimia vapautuu suorittamisesta elämiseen tässä hetkessä.”

Ilmoittautuminen luennolle 5.11.20 mennessä Fit Kunto Villatehtaan asiakaspalveluun, puh. 0400 470 809 / asiakaspalvelu.fitkunto@hyvakunto.com, tai alla olevan lomakkeen kautta.

Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat paluuviestinä vahvistuksen ilmoittautumisesta.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

    Nimi (Sukunimi Etunimi):

    Puhelin:

    Avecin nimi (Sukunimi Etunimi):

    Kuntokeskus, jossa olet töissä?:

    Jaa artikkelia